Barion Pixel Naturportal nap - Természetgyógyász - Jegyvétel

II. Naturportal Természetgyógyász Nap

2024 június 2.

Légy részese a Természetgyógyászatnak!

Budapest, Villányi úti Konferenciaközpont

A legjobb és legnagyobb természetgyógyász rendezvény

2024.június 2.vasárnap

Jegyvásárlás a helyszínen! Várunk szeretettel!

Légy részese a Természetgyógyászatnak!

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után idén is megszervezzük a Naturportal Természetgyógyász Napot!
Tarts velünk 2024. június 2.-án Budapesten a Villányi úti Konferenciaközpontban a II. Naturportal Természetgyógyász Napon!

Mivel találkozhatsz a rendezvényen?

 • 2 emelet
 • 600 fős konferenciaterem és 4 workshop terem
 • Kiállító tér kb. 70 kiállítóval
 • A jeggyel mindent lehet látogatni: konferencia termeket, kiállító tereket és a 4 workshop termet egyaránt minden programmal.
 • Az előadások videóinak kedvezményes megvásárlására csak az elővételben jegyet váltók jogosultak.

Top előadók

Tanulj Magyarország legjobb orvos-természetgyógyászaitól, egészségmegőrzéssel foglalkozó szakembereitől, tapasztalt gyógyítóktól és oktatóktól

Top tudásanyag

Tanulj olyan témákban, illetve kutatási anyagok alapján, melyek a tradicionális természetgyógyászati tapasztalati tudást ötvözik a modern kutatási eredményekkel

Miért
érdemes
kilátogatni a
rendezvényre?

MERT EZ A NAP RÓLAD SZÓL...

Mert te vagy a legfontosabb

Nekünk is, magadnak is
Legyen egy olyan nap az életedben, amikor csak magaddal és az EGÉSZségeddel foglalkozol

Ez a te közösséged

Olyan hasonló emberekkel találkozhatsz és kapcsolódhatsz, akik érdeklődnek a természetgyógyászat iránt

Mert fontos az egészséged

Befektethetsz a saját egészséged fejlesztésére

Tanulhatsz

Neves szakemberektől tanulhatsz, akik hajlandóak a tudásukat megosztani Veled

Értékes termékek és szolgáltatások várnak

Remek termékekkel, szolgáltatásokkal ismerkedhetsz meg kiállítóink révén, vagy ismerős termékek, szolgáltatások kiállítóival veheted fel személyesen a kapcsolatot. Kipróbálhatsz 4 workshop termet természetgyógyászat, gyógynövények, masszázs és jóga témákban.

A nap programja

Földszinti nagyterem (600 fős auditórium)

Műsorvezető: Császi András

10:00 - 10:40 | Első előadás

prof. habil. dr. Hegyi Gabriella Phd.
Poszt covid tünetek kezelése a Hagyományos Kínai Orvoslás segítségével

prof. habil. dr. Hegyi Gabriella Phd. az egyik leginkább meghatározó személyisége, avagy nagykövete a magyarországi alternatív gyógyászat elterjedésének. A Yamamoto Rehabilitációs Intézet alapító orvos-igazgatója.

 

A Magyar Akupunktúrás Orvosok Társaságának (MAOT) tiszteletbeli elnöke. A Magyar Integratív Medicina Szövetség (MIMSZ) elnöke. A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriumi tagja. A TCM (Tradicional Chinese Medicine - Hagyományos Kínai Orvoslás) Konfucius Intézet létrehozásában is, amelynek alapítója és szakmai vezetője.

 

Számos díj, így a Batthyány-Strattmann László díj, és a Pro Facultate díj birtokosa. Közel 45 éves orvos - egészségügyi pályafutása során nemcsak a hagyományos nyugati orvoslás, hanem a természetgyógyászat, az integratív medicina egyik szaktekintélye is.

 

Pécsett bevezette, mint tanszékvezető a homeopátia, manuális medicina, a neurálterápia és a Hagyományos Kínai Orvoslás, valamint később az Antropozófus medicina akkreditált oktatását és vizsgáztatását is. Jelenleg a Yamamoto Intézetben dolgozik aktívan, fájdalom ambulanciaként és az onkológiai betegek ellátásában is.

 

Órái vannak a PTE-n továbbra is, foglalkozik a PHD hallgatókkal és vezeti az akkreditált egyetemi tanfolyamokat is.

 

Van két szervezet, mely az emberi test működését holisztikusan gyógyítók szövetsége, szervezete. Az egyik a MAOT, mely korábban kizárólag orvosokból állott, de ma már pártoló tagjai lehetnek egészségügyi dolgozók is. Ez a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága.  

 

A másik a MIMSZ, a Magyar Integratív Medicina Szövetség. A MIMSZ célja, hogy egybe gyűjtse azokat a társaságokat, civil szervezeteket, és alapítványokat, melynek tagjai bejegyzett társaságokban tevékenykedve alkalmazzák a természetes gyógymódokat. Vagyis a MIMSZ Magyarországon az első olyan jellegű összefogás, melyben orvosok és vizsgázott egészségügyi szakemberek, akik a természetes gyógymódok integrálásáért is dolgoznak, közösen kívánnak előre lépni céljaik érdekében.

Mindkét szövetség életre hívásában kiemelkedő része volt prof. Dr. habil. Hegyi Gabriellának, aki "A rák ellen, az emberért, a holnapért!"  társadalmi alapítvány kurátora, valamint az integratív medicina országosan és nemzetközileg elismert szaktekintélye.

11:00 - 11:40 | Második előadás

dr. Csomai Zita
Differenciáldiagnosztika a természetgyógyászatban

Csomai Zita orvos-természetgyógyász. Gyermekkora óta orvos, illetve gyógyító szeretett volna lenni. 1999-ben végzett orvosként Szegeden, majd a sürgősségi ellátásban, illetve onkológiai osztályon dolgozott évekig. 2003-ban természetgyógyászatot kezdett komolyan tanulni. Életmódtanácsadás és terápia, Alternatív mozgás és masszázsterápia és Fitoterápia szakvizsgákat tett és a természetgyógyászatnak szinte minden ágát tanulta. 

A gyógyításban a legfontosabbnak a megelőzést tartja, az egészség megőrzését az életmód alakításával, a stressz megfelelő kezelésével. A holisztikus szemlélet alkalmazása a testi, lelki és szellemi, energetikai egység helyreállítását jelenti. 

11 könyve jelent meg különféle témákban, számos sikeres tanfolyamot és képzést tart, illetve vesz részt benne. Előadásait angol és magyar nyelven egyaránt nagy sikerrel tartja.

12:00 - 13:00 | Ebédszünet (Étkezési lehetőség az étteremben)

13:00 - 13:40 | Harmadik előadás

dr. Csicsor János
A helyes táplálkozás alapelvei megváltozott környezetünkben

Csicsor János vegyészmérnök, kémikus, kutató.  Szakértő a huminsav, fulvosav és himatomelánsav területén.

A Hymato Products Kft. igazgatója, Dr. Csicsor János 2007-ben megkapta az Év Vállalkozója Díjat Magyarországon. 2011-ben megkapta az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) fődíját. 2018-ban az IHSS (International Humic Substances Society) őt nevezte ki a magyarországi szervezeti egység vezetőjévé (IHSS Chapter Coordinators | IHSS (humic-substances.org)). Ugyanebben az évben megkapta a Magyar Természetgyógyászok Egyesülete „Természetgyógyász Díját”. 2018-ban is elnyerte az „Év Szakembere” díjat.

A 2010-es magyarországi „vörösiszap-katasztrófa” kapcsán kiemelt szerepet vállalt a területek rekultivációjában. Kísérletekkel igazolta, hogy a Magyarországon bányászott, magas huminsav tartalmú talajjavító szer alkalmas a szennyezett területek semlegesítésére. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elfogadta a meggyőző kísérleteket, és szerződést kötött 700 hektár szennyezett termőföld ártalmatlanítására.

13:40 - 14:00 | Szünet (Étkezési lehetőség az étteremben)

14:00 - 14:40 | Negyedik előadás

dr. Guseo András
Ételintolerancia a mindennapi gyakorlatban

Dr. Guseo András ideggyógyász (neurológus), pszichiáter és idegkórszövettan szakvizsgával rendelkező orvos, fejfájás specialista. Pszicho-neuro immunológia oktató, foglalkozott automimmun betegségekkel és stressz kutatással, melyből számos könyv és tanfolyam is született.

 

55 éve foglalkozik autoimmun betegségekkel, már praxisa elején a betegségek kiváltó okát kereste. Praxisa során számos esetben rájött arra, hogy a betegségek kiváltó oka lehet az ételérzékenység és a beteg számára helytelen étkezés miatt alakulhatnak ki komolyabb megbetegedések.

 

255 tudományos közleményéből 87 német és angol nyelven jelent meg. 4 könyvet írt, 15 könyvet szerkesztett és 15 alkalommal rendezett magyar és nemzetközi konferenciát, és egy világkonferenciát. 13 nemzetközi gyógyszer tanulmányban vett részt, két tanulmányban nemzetközi oktatóként és ellenőrként. Négy tanítványa kapott tudományos minősítést, egy a legmagasabbat, a Magyar Tudományos Akadémia doktora címet, két tanítványa tanszékvezető egyetemi tanár. Szakmáját a mai napig gyakorolja a funkcionális orvoslás magyar képviselőjeként. A Fejér Megyei TIT alelnöke. A Magyar SM Társaság alapító elnöke (1985), A Veszprémi Akadémiai Bizottság Cytologiai Munkabizottságának alapítója és 15 évig elnöke. Székesfehérvárért emlékérem (1986), Szt. György emlékérem (1998), Megszállottak Klubjának Tisztelet Díja (1999), Szt. Lázár Lovagrend díja (2004), Székesfehérvár polgármesterének Díszoklevele az SM betegekért végzett munkáért (2008), Fejér Megyei Príma Díj (2008), Pro Civitate Székesfehérvár, (2017). 

 

2007-től SMkontroll (14 alkalommal) és SM-Stresszkontroll  (14) címen több mint 2000 SM betegnek tartott felvilágosító tanfolyamot. A résztvevők körében a következő két évben az állapot rosszabbodása 62,5 % csökkent. Ilyen eredményt eddig gyógyszerrel nem tudtak elérni. 2008 óta folyamatosan tart Stresszkontroll címen tanfolyamokat (29), amelyet a 2013 óta a Gondolat hatalma tanfolyammal egészített ki (28), és mindkettőt egészségügyi dolgozóknak 3 egyetemen is akkreditálták. Mindkét tanfolyam anyagáról könyve jelent meg. Korunk forradalmi kihívására a Mikrobiom-bél-agy tengelyről – az orvoslás fejreállítása címen újabb tanfolyamát akkreditálták (7). Autoimmunitásról akkreditált tanfolyamát 3 alkalommal tartotta meg. Eddig 95 tanfolyamot tartott 3 országban. Anyanyelve mellett németül és angolul oktat.

15:00 - 15:40 | Ötödik előadás

dr. Sárkány Ferenc
Felső légúti infekciók, tünetek természetes hatóanyagokkal való kezelése

Sárkány Ferenc gyógyszerész, természetgyógyász, fitoterapeuta. Fitoterápia oktató és vizsgáztató, valamint minőségbiztosítási ellenőr az étrendkiegészítők piacán. Saját laboratóriummal és saját szabadalmaztatott termékkel is rendelkezik.

 

Gyógyszerész doktori diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán szerezte. A diploma megszerzése után a nemzetközi gyógyszeriparban kezdett el dolgozni, mint tudományos munkatárs. Főként a gyógyszertan és a hozzá kapcsolódó klinikum volt a szakterülete. Ezzel, párhuzamosan 2 éven keresztül a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Közegészség és Járványtani Intézetében tanulmányokat és kutatómunkát folytatott a vírushepatitisek immunprofilaxisa területén. A gyógyszeriparban eltöltött évek után a kétezres évek elején megnyitotta saját közforgalmú gyógyszertárját, és a közvetlen betegellátásban vett részt.

 

Közforgalmú gyógyszertári munkája során kezdett el foglalkozni mélyrehatóan a természetes gyógymódokkal, természetes hatóanyagokkal, gyógynövényekkel, biológiailag aktív anyagokkal, vitaminokkal, nyomelemekkel, a szintetikus gyógyszerkészítmények kiváltása, vagy mennyiségének csökkentése érdekében.

 

2011-ben lehetősége nyílt bekapcsolódni egy gyógyszer-nagykereskedelmi vállalatnál ún. placebo kontrollált kettős vak multicentrikus – természetes hatóanyagokat tartalmazó gyógyszer – klinikai vizsgálatba. Ez nagy hatással volt rá ezért úgy döntött, hogy teljes energiáját a természetes hatóanyagok és készítmények kutatására és fejlesztésére fordítja.  Elkötelezett híve a szakértelem, felelősség, minőség hármasának, amelyekből kizárólag biztonságos és megbízható termékek származhatnak.

 

Gyógyszerész doktori diplomája mellé 2018-ban természetgyógyász szakképesítést is szerzett, igy lett a specialitása az étrend-kiegészítők és hatóanyagaik kutatása, fejlesztése, gyártása, valamint a natúr és modern kozmetikumok előállítása.

16:00 - 16:40 | Hatodik előadás

dr. Lenkei Gábor
Ortomolekuláris medicina szerepe

Dr. Lenkei Gábor 1961-ben született. 1986-ban szerzett orvosi diplomát kitűnő (summa cum laude) minősítéssel.

 

Hat évig dolgozott a hivatalos keretek között a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Tapasztalatokat szerezhetett kutatóorvosként, később klinikai orvosként belgyógyászati, majd szülészet-nőgyógyászati osztályon is.

 

Számára túl merevnek, túlságosan szűknek tűntek azok a keretek, amiket a hivatalos orvoslás megengedett. Lelkesedése, tenni akarása, az új, jobb megoldások keresése iránti olthatatlan vágya szétfeszítette ezeket a hivatalos, protokolláris korlátokat. A saját maga által kijelölt úton kezdett el járni.

 

2003-ban írta meg az első könyvét Cenzúrázott egészség címmel.

 

Eközben bukkant rá az ortomolekuláris medicina egyik ágára, a vitaminok döbbenetes hatékonyságát tanúsító tudományos felfedezések sokaságára is.

 

Később megjelent az Egészségre ártalmas című könyv is.

Az évek során rengeteg további könyv és több saját gyártású termék született, mely az emberek egészségét szolgálja.

17:00 - 17:40 | Hetedik előadás

Daróczi Zoltán
Házi elsősegély módszerek a Hagyományos Kínai Orvoslás rendszerében

Daróczi Zoltán természetgyógyász, a Magyar Integratív Medicina Szövetség alelnöke, a Természet Gyógyászok Baráti Társaságának vezetője (TEBA). Vezetésével indult el a természetgyógyászoknak szóló önismereti csoportok szervezése, ahol a kompetencia határok megfelelő kezelésére kapnak az érdeklődők példákat és javaslatokat.

 

Küldetése a természetgyógyászat, a népi gyógyászat minél magasabb szintű művelése és több évezredes tapasztalat átadása az arra nyitottak számára.

 

Ezen út egy állomása a Komplementer Medicina díj elnyerése.

 

Első távol-keleti útja után alakult meg a Békefény Alapítvány, melynek a megalakulásától több mint 10 évig volt az elnöke.

 

A Népi Gyógyászatunk Jövőjéért Alapítványnak szintén elnöke volt 5 éven át.

Gyerekkora óta vonzzák a népi gyógymódok és bölcseletek. Később az egészséges életmód és a lelki egészség lett a fő érdeklődési területe.

 

Alaptevékenysége a holisztikus szemléletre épül, aminek mottója:

„Az ember egészsége a testi, lelki és szellemi harmónia megteremtésétől, illetve megtartásától függ.” Az elmúlt 30 évben tanulmányozta és gyakorolja a keleti tanokat. Japán elismert mestereitől tanult a tudati technológiákról, elvégzett számos személyiségfejlesztő és önismereti képzést. Tanulmányozta a családállítás módszereit is.

 

Segít mindazoknak, akik elakadtak az egység és egészség felé vezető úton, és hatékony, természetes megoldásokat keresnek. A több mint 30 éve hivatalosan működő rendelőjében fizikai, energetikai, készségfejlesztő és önismereti kezelések is történnek.

Top előadók

Tanulj Magyarország legjobb orvos-természetgyógyászaitól, egészségmegőrzéssel foglalkozó szakembereitől, tapasztalt gyógyítóktól és oktatóktól

Top tudásanyag

Tanulj olyan témákban, illetve kutatási anyagok alapján, melyek a tradicionális természetgyógyászati tapasztalati tudást ötvözik a modern kutatási eredményekkel

Gyógynövényes workshop terem

Szakmai felelős: Mózesné Szikora Hilda fitoterapeuta, okl. gyógy- és fűszernövény technológus

Ez egy interaktív terem lesz, ahol a konferencia jegy áráért WORKSHOP élményt is kapsz, azaz nemcsak előadások, hanem aktív részvétel is várható (pl. füstölő készítés, krémkészítés stb…).

Ebbe a workshop terembe a nagy érdeklődésre és a korlátozott létszámra tekintettel 1 fő 1 programra jelentkezhet!

A HELYSZÍNEN AKKOR VAN LEHETŐSÉG A JELENTKEZÉSRE, HA VALAKI LEMONDJA!

A Gyógynövényes workshopokra jelentkezni a jegyvásárlásról szóló emailes visszaigazolóban szereplő linken lehet!

10:00 - 10:40 | Szondiné Tóth Ágnes fitoterapeuta, mikoterapeuta

Mikoterápia, gyógyítás gombákkal
Az interaktív előadásban a résztvevők a gombák gyógyhatásaival ismerkedhetnek meg, emellett gyógygomba főzet kóstolásra is lehetőségük lesz!

11:00 - 11:40 | Mózesné Szikora Hilda fitoterapeuta, okl. gyógy- és fűszernövény technológus

Gyógynövényes tinktúrák készítése
A gyakorlatias előadás során szó lesz a tinktúrák elkészítési módjáról, alkalmazási lehetőségeiről, korlátairól, esetleges mellékhatásairól, adagolásáról és a tinktúra készítéshez használható és nem használható gyógynövényekről. A résztvevők a helyszínen gyakorlatba is ültethetik az elhangzottakat, hiszen lehetőségük lesz elkészíteni egy tinktúrát, amit haza is vihetnek.

Ebédszünet 13:00-ig (Étkezési lehetőség az étteremben)

13:00 - 13:40 | Dr. Takács-Tóth Diána vegyész, aromaterapeuta, gyógyszerészi kémia doktora

ZSÁLYÁK AZ AROMATERÁPIA ÉS A TUDOMÁNY TÜKRÉBEN
Interaktív illatélménnyel egybekötött előadás kulturtörténeti, botanikai érdekességekkel. Az ezerféle zsályák leggyakoribb kb. 6-8 fajának bemutatása: kémiai összetevői, hatásai és az illóolajok felhasználási lehetőségei tudományos eredményekkel alátámasztottan.

20 perc szünet (Étkezési lehetőség az étteremben)

14:00 - 14:40 | Tóth Katalin - Természet Kincse Natúrkozmetikum

Krémkészítés
Az előadás a tiszta, természetes, gondosan összeválogatott összetevőkből készült natúrkozmetikumok világába kalauzolja a résztvevőket. A workshopon elkészített krémmintát mindenki hazaviheti.

15:00 - 15:40 | Petővári Bence fitoterapeuta, az Integrál Növénytan megalapítója

Spagirikus gyógynövény kivonatok készítése és hatása - tévhitek és tisztázás
Az előadásban szó lesz a spagirika fogalmáról, a spagirikus szerek készítéséről röviden, valamint arról, hogy a gyógyászatban hogyan használhatók ezek a készítmények. Szó lesz a spagirikus szerek hatásáról, főleg összehasonlításban az aromaterápiával és a Bach-virágterápiával. Az előadás végén a hallgatóknak lehetősége lesz kezükbe venni és vizsgálni saját készítésű spagirikus szereket, valamint kérdéseket feltenni velük kapcsolatosan.

16:00 - 16:40 | Czinege Zoltán természetgyógyász, fitoterapeuta, aromaterapeuta

Fűszeres olívaolaj készítése, bedörzsölő ízületi fájdalomra
Az előadásban szó lesz az aromaterápiáról és elkészítésre kerül egy fűszeres olaj és egy aromaterápiás ízületi bedörzsölő, melyet a workshop résztvevői hazavihetnek!

17:00 - 17:40 | Tihanyi Lúcia Kira gyógynövényterápia, aromaterápia, természetes füstölés

Gyógynövényes füstölők készítése
A résztvevők a természetes füstölés művészetébe nyerhetnek bepillantást: a gyakorlatias workshopon gyógynövény füstölőket készíthetnek friss és száraz növényekből, melyet haza is vihetnek. Emellett sok hasznos információ is megosztásra kerül a tértisztítás és a természetes füstölők érdekes világáról.

Természetgyógyászat Workshop terem

Szakmai vezető, moderátor: Daróczi Zoltán természetgyógyász

A Természetgyógyász Workshop teremben közvetlenebb, interaktívabb foglalkozások keretében ismerkedhetsz meg a különféle természetgyógyászati témákkal.

A helyszínen van lehetőséged a regisztrációra és jelentkezésre a terem előadásaira.

10:00 - 10:40 | Daróczi Zoltán természetgyógyász

Ártó sugárzások és az egészségre gyakorolt hatásaik

11:00 - 11:40 | dr. Csiszár Róbert orvos

A csakra energiák az indiai-, a kínai- és az információs gyógyászatban

20 perc szünet (Étkezési lehetőség az étteremben)

12:00 - 12:40 | Császi András természetgyógyász

A rezgések gyönyörű világa

Ebédszünet 14:00-ig (Étkezési lehetőség az étteremben)

14:00 - 14:40 | Radványi Noémi homeopata

Legyen egészséges az ételed!
Alternatív gyógymódok a konyhakertben, avagy növénygyógyítás homeopátiával

15:00 - 15:40 | Alex Somogyi epigenetikus

Epigenetika és neuroplaszticitás: a paradigmaváltók

16:00 - 16:40 | dr. Skultéti Judit Kriston-tréner, intimorvos, dúla

intim ügyeinkből kifolyólag - az intim orvos szemével

17:00 - 17:40 | Sztojalovszky Gábor természetgyógyász

Moxa terápia

Értékes termékek és szolgáltatások várnak

Remek termékekkel, szolgáltatásokkal ismerkedhetsz meg kiállítóink révén, vagy ismerős termékek, szolgáltatások kiállítóival veheted fel személyesen a kapcsolatot. Kipróbálhatsz 4 workshop termet természetgyógyászat, gyógynövények, masszázs és jóga témákban.

Még ennyi időd van kedvezményes áron jegyet vásárolni

Jóga terem

Szakmai vezető, moderátor: Komjáti Zsuzsa, a Magyar Jógaoktatók Szövetségének elnöke

A jógaterem programjai között szerepelnek Jóga Móka, gyakorlati órák, relaxáció, légzőgyakorlatok (pránajáma), hangtál stb…

Az egyes programokra regisztrálni a helyszínen lehet!

Jóga terem nyitvatartási ideje: 10:00-18:00 óráig

Minden óra 40 perctől 20 perc szünet.

10:00 - 10:40 | Marschall Kata

Könnyed, átmozgató jóga

11:00 - 11:40 | Somogyi Pinczi Anikó

Hatha Jóga
A különféle jógatípusok közül a hatha-jóga a legteljesebb, mert magában foglalja a jóga valamennyi gyakorlati elemét, vagyis a meditációt, az ászanákat, a pránájámát és a relaxációt. Ebbe a kategóriába tartozó gyakorlatsorok átmozgatják az egész testet, minden izmot erősítenek és nyújtanak, masszírozzák a belső szerveket, javítják az emésztést, a kiválasztást és a méregtelenítést. Ezen alkalommal törekszem ízelítőt adni az érdeklődőknek.

12:00 - 12:40 | Selmeci Csongor és Selmeciné Bogdán Ágota

Tradicionális pránajáma gyakorlatok jógaterápiás alkalmazásai

13:00 - 13:40 | Varga Tímea

A Himalájai Jóga Tradíció makrászanam, ízület- és mirigy gyakorlat sorozata, relaxációval

14:00 - 14:40 | Nagy Erika

A hangtálak más világokba átemelő gyógyító hangja - előadás. Majd igény szerint egyéni állapotfelmérésre van lehetőség.

15:00 - 15:40 | Keserű Aranka Szaraszvatí

Csakrameditáció
A jóga a fizikai testre úgy tekint, mint az energia-mentális-érzelmi testünk lenyomatára. A negatív gondolatok, érzelmek és helytelen életmód beszennyezik az energia pályákat (nádikat), ezáltal felborítják az energiaközpontok (csakrák) működését és betegség alakul ki a fizikai testben, vagy mentálisan. Ahogy az energia rendszerünket harmonizáljuk, a mentális és fizikai folyamatok is követik, ezért beindulnak az öngyógyító folyamatok minden szinten. A csakrameditáció nagyon kellemes mivel csak pihenünk és élvezzük a jótékony hatásokat, ugyanakkor nagyon hatékony és felemelő is. Végzéséhez semmilyen előképzettségre nincs szükség. Kinek javasoljuk ezt a foglalkozást? bárkinek, aki töltődni, regenerálódni szeretne, akinek nehezen megy az elalvás, vagy alvási problémái vannak, aki pánikbetegségben szenved, akinek békére, nyugalomra van szüksége, bármilyen betegségben szenvedőnek, aki szeretné megtapasztalni természetes állapotát (békét, biztonságot, szeretetet, boldogságot).

16:00 - 16:40 | Kun Zsuzsa

Kímélő jógaóra
A kímélő (gentle) jóga egy olyan irányzat, amely inkább a nyújtásra és a légzésre összpontosít, nem kifejezetten az erősítésre vagy a rugalmasság elősegítésére, ezzel együtt számtalan előnye van mentális és fizikai egészségünkre. Csökkenti a stresszt, hatásos a rossz hangulat, a szorongás és a depresszió leküzdésében. A lassabb és szelídebb jógagyakorlás lehetővé teszi, hogy az ember kényelmes tempóban mozogjon, nem kényszerít semmire, amitől kényelmetlenül érezheti magát, és kevésbé terheli meg az izmokat és az ízületeket. A kímélő jógát szinte bárki gyakorolhatja, kortól és fizikai állapottól függetlenül. Különösen ajánlott a sérülésekkel, fájdalmakkal, mozgásszervi vagy egészségügyi problémákkal küzdő emberek számára. A kímélő jóga lehetővé teszi, hogy testünk rugalmas legyen, elménk ellazuljon és idegrendszerünk megnyugodjon. Kinek való a kímélő jóga? Kezdőknek, akik egy könnyű és lassú órát szeretnének kezdeni Gyengébb kondícióval, erővel, mozgékonysággal vagy hajlékonysággal rendelkező embereknek Időseknek Krónikus egészségügyi problémákkal vagy sérülésekkel küzdő embereknek Túlsúlyos személyeknek Műtétből vagy kemoterápiából lábadozó betegek Bárkinek, aki egy lassú, figyelmes és meditatív gyakorlatot szeretne megtapasztalni.

17:00 - 17:40 | Gigor Zsolt

Jóga
A jóga gyakorlása során megtapasztalható, hogy milyen mélységei vannak a gyakorlatoknak, mi van az ászanákon és a légző gyakorlatokon túl, hogyan érhető el egy magasabb tudatossági szint és mindez hogyan épülhet be a nyugati világ hétköznapi életvitelébe. A gyakorlás során az ászana gyakorlatok végzése közben szerepelnek elméleti ismeretek, filozófia is, így megteremtve a komplex gyakorlást a testtel és az elmével. A kialakított egyéni stílus nem kötődik egy konkrét jóga iskolához sem, az órákon több jóga irányzat is megtalálható, a gyakorlatsorokat időnként dinamikus gyakorlatokkal kiegészítve érdekessé, izgalmassá teszi a foglalkozást.

Masszázs terem

szakmai felelős: Bodnár László természetgyógyász, Yumeiho masszázs terapeuta

A teremben tradicionális masszázs szolgáltatások lesznek, melyeket férőhelytől függően ki lehet próbálni.

Minden masszázs program a teremben ADOMÁNYOS alapú.

Milyen tradicionális masszázsokkal találkozhatsz és próbálhatsz ki a Masszázs teremben?

 • Klasszikus csontkovácsolás – Páli András csontkovács (Petrofszky Zoltán tanítványa)
 • Thai Masszőrök Magyarországi Egyesülete
 • Magyar Shiatsu Egyesület
 • Magyarországi Yumeiho® terápia

Miért
érdemes
kilátogatni a
rendezvényre?

MERT EZ A NAP RÓLAD SZÓL...

Mert te vagy a legfontosabb

Nekünk is, magadnak is
Legyen egy olyan nap az életedben, amikor csak magaddal és az EGÉSZségeddel foglalkozol

Ez a te közösséged

Olyan hasonló emberekkel találkozhatsz és kapcsolódhatsz, akik érdeklődnek a természetgyógyászat iránt

Mert fontos az egészséged

Befektethetsz a saját egészséged fejlesztésére

Tanulhatsz

Neves szakemberektől tanulhatsz, akik hajlandóak a tudásukat megosztani Veled

Értékes termékek és szolgáltatások várnak

Remek termékekkel, szolgáltatásokkal ismerkedhetsz meg kiállítóink révén, vagy ismerős termékek, szolgáltatások kiállítóival veheted fel személyesen a kapcsolatot. Kipróbálhatsz 4 workshop termet természetgyógyászat, gyógynövények, masszázs és jóga témákban.

A FÖLDSZINTEN a 600 fős nagy auditóriumban neves előadóktól (természetgyógyászok, orvos-természetgyógyászok) tanulhatsz. A földszinti AULÁBAN kb. 70 természetes gyógymódokkal foglalkozó kiállító lesz (a kiállítói tér bővítve lesz).
A 4 db workshop termet is látogathatsz természetgyógyászat, gyógynövények, masszázs és jóga témákban.
A II. Naturportal Természetgyógyász Napra szóló jeggyel mindent lehet látogatni: konferencia termeket, kiállító tereket és a 4 workshop termet egyaránt.

A jegyek ára elővételben 4.990 Ft. A helyszínen 6.990 Ft. A szponzori csomagos jegyek ára 5.990 Ft elővételben (200 db) A KÉSZLET EREJÉIG.
18 év alattiak számára a belépés ingyenes.

Kedvezményes jegy elővételben

Hozzáférés minden programhoz

4990
Forint
 • 600 fős Nagyterem programjai
 • Workshop termek programjai
 • Kiállítói tér 70 kiállítóval
 • A te közösséged!
 • 18 év alattiak számára a belépés ingyenes!
Legkedvezőbb

Kedvezményes jegy elővételben + csomag

Hozzáférés minden programhoz + szponzori ajándékok Csak 200 DB!

5990
Forint
 • 600 fős Nagyterem programjai
 • Workshop termek programjai
 • Kiállítói tér 70 kiállítóval
 • Még -1 db. elérhető
 • 18 év alattiak számára a belépés ingyenes!
Legjobb érték

Főszponzoraink

Médiatámogatók

Rendezvényünk támogatja A Rák Ellen- Az Emberért, A Holnapért Társadalmi Alapítvány nemes célkitűzéseit

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft

Impresszum

Szolgáltató neve: Naturportal Kft.
Szolgáltató székhelye: 1124, Budapest, Lejtő út 26.
Email cím: info@jegyvetel.hu
Cégjegyzék szám: 01-09-404685
Adószám: 32056017-1-43
Tárhely szolgáltató:
Tárhely.Eu Szolgáltató Kft
support@tarhely.eu
+36 1 789 2 789